200 g openěk,
200 ml smetany,
1 vejce,
500 ml kuřecího vývaru,
máslo,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
muškátový oříšek,
hrst libečku,
citron
Postup přípravy:
Na másle osmažíme opěnky a dusíme je ve vlastní šťávě, dokud nezměknou. Mezitím si připravíme z mouky a hladké mouky jíšku. Jíškou zahustíme vývar a vaříme, dokud vývar nezhoustne. Přidáme podušené houby, nasekaný libeček, muškátový oříšek (trochu), osolíme, opepříme. Nakonec omáčku zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali 1 žloutek. Dochutíme čerstvou citrónovou šťávou. Podáváme s knedlíky a vařeným kuřecím masem.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory