2,5 kg Sírovec žlutooranžový
1,75 l Voda
0,25 l 8% ocet
11 lžic Cukr
6 lžic Sůl
10 kuliček Nové koření
10 kuliček Pepř černý
5 ks Hřebíček
3 ks Bobkový list
15 dkg Hladká mouka na obalení
Olej na smažení
1 lžíce Hořčičné semínko
Postup přípravy:
Sírovec nakrájíme na plátky silné max. 1 cm. Plátky obalíme v mouce a smažíme na oleji (plátky se mohou také obalit v klasickém trojobalu).
Do kastrolu dáme cukr a na mírném ohni uděláme tmavý karamel. Karamel zalijeme vodou a přidáme ostatní ingredience. Vaříme 15 minut.
Do nádoby klademe osmažené plátky sírovce a zalijeme vlažným nálevem. Plátky musí být úplně ponořené v nálevu.
Sírovec se dá komzumovat již druhý den. Trvanlivost 3 týdny.
Labužníci mohou vylepšit nálev o 0,25 l bílého vína.
Tento recept lze dělat také z jiných druhů hub.
Ilustrační foto.jpg
97.78 kB
Zaslal: PetraMalatova, út září 30, 2014 6:21 pm
Výborný recept
-----------------------------------------------------------------------------------
Pepř černý je nejrozšířenější druh koření.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory