Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Laciný houbový koláč nádivkového typu - co dům dal
PříspěvekZaslal: Lupino, čt říjen 16, 2014 10:17 pm  
Geografický/národní původ: CZ
 
Počet porcí: -
Doba přípravy: 20 min
Vhodná houba: jakákoliv
Doporučená příloha: -
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
- jakékoliv houby, klidně i jeden druh (dle možností a chuti cca 300 - 500 g), možno použít i předem namočené sušené houby
- olej
- cibule (dvě střední nebo jedna velká)
- čerstvé nebo starší krájitelné rohlíky (6 ks)
- mléko (dle potřeby)
- polohrubá mouka (cca hrnek)
- kypřící prášek,
- vajíčka (3 ks)
- jakýkoliv tvrdší sýr (dle chuti, popř. možno i měkčí plísňový, Hermelínovitý)
- koření (sůl, pepř, kmín + dle chuti: majoránka, kari, muškátový květ nebo oříšek, libeček, petrželku, popř. grilovací koření, atd.)
- zelenina (pórek, cibule, dýně, celer, ředkvičky, paprika, okurka, atd., dle toho, co zrovna roste, co je k dispozici... pozn: občas přidáváme i nakrájenou červenou řepu a to vč. nasekaných řapíků a listů!!)
- popř. aj různé zbytky jídel (např. povařené brambory, knedlíky, apod)
 
Postup přípravy:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme 10 minut.
V míse smícháme ostatní ingredience = rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme vejce, na jemno nakrájenou zeleninu (pórek, cibuli, dýni, atd. viz ingredience), nastrouhaný sýr, mouku, prášek do pečiva a okořeníme dle chuti. Vše promícháme, přidáme podušené houby, opět promícháme a vlijeme na vymazaný plech (popř. použijeme velký pekáč), vysypaný moukou nebo strouhankou. Ve vyhřáté troubě následně pečeme do zlatova (20 až 25 minut).

Výtvor nakrájíme klasicky jako koláč a podáváme jen tak bez ničeho, popř. s kečupem, tatarskou omáčkou, hořčicí, křenem, atd. (což doporučuji), popř. ještě můžeme dozdobit (petrželkovou natí, nasekanou cibulkou, kerblíkem, pažitkou, strouhaným sýrem, atd.). Nebo jej nakrájíme na menší díly (kostky/proužky/trojúhelníčky/kosočtverce) a používáme coby přílohu k jiným jídlům.

Pozn: masožravci si mohou do těsta zamíchat dle libosti slaninu, salám, uzené, uvařené nebo opečené maso, nakládané rybičky, atd. = výhodou tak je, že část může být bezmasá a zbytek je "vylepšen", což je vhodné především pro "smíšené rodiny" (popř. ze zdravotních důvodů).

Dobrou chuť! :)
 
Zdroj: Domácí vymyšlený recept (mou drahou polovičkou ;)
 Houbový koláč 1.jpg
Houbový koláč 1.jpg
 67.07 kB
 Houbový koláč 2.jpg
Houbový koláč 2.jpg
 80.06 kB
jiný typ (jiné složení), navíc zdobený
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol