200 g smržů,
30 g másla,
20 g mouky,
1/8 l mléka,
1 žloutek,
citrónová šťáva,
muškátový oříšek,
petrželka,
pepř,
sůl
Postup přípravy:
Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Potom přidáme houby, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a pepře a chvíli ještě povaříme. V části mléka rozšleháme žloutek a vmícháme do omáčky s petrželkou. Nakonec ochutíme citrónovou šťávou, popřípadě ještě osolíme.
Podáváme k telecímu nebo kuřecímu masu s máslovými noky (těstovinami) nebo s rýží.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory