|
|
|
Domov Amatérských Mykologů
|
|
|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mlz Anonymní
|
Zaslal: po duben 24, 2006 2:00 pm Předmět: penizovky kuzelovite/maselne v kuchyni |
|
|
Zdravim, pouzivate nekdo v kuchyni penizovky kuzelovite/maselne ?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
Založen: 8.11.2005 Příspěvky: 2312 Bydliště: Chomutov
|
Zaslal: po duben 24, 2006 2:01 pm Předmět: |
|
|
Ještě jsem jí nezkoušel a ani k ní nemám moc důvěru, ale nedávno jsem si jí přinesl domů alespoň k prohlédnutí. Tady je. Pokud je to tedy vůbec ona.
penizovka_783.jpg |
|
14.91 kB |
Penízovka kuželovitá, Bezručovo údolí u Chomutova, smrkový les, 6.11.2005, Umax Astra 4400 |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Chochel Čestný člen
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 108 Bydliště: Děčín, Malá Veleň, Ostrov nad Ohří
|
Zaslal: po duben 24, 2006 2:02 pm Předmět: |
|
|
Jsou výborné! Používám je do směsí, doporučiji je smíchat s václavkama, nebo jen tak, osmažit v celku s grilovacím kořením a pak viz variace na Tondův bramborák:
dortová forma nebo menší pekáč, cca 2 cm vrstva bramborákového těsta, vrstvička z plátků slaniny, předem připravené houby, další vrstva slaniny, zalít bramborákovým těstem. Navrch pokládám mřížku z plátkového sýru, který pokrájím na proužky a dozdobím plátky rajčete. Poté upéci při cca 200 - 240°C. Kontroluji špejlí, pokud už nelepí, vyndat (peče se to asi 25 minut).
Je to paráda, nejlépe vychladlé s keltíkem.
_________________
Martin Chochel
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po duben 24, 2006 2:03 pm Předmět: |
|
|
Já je sbírám, protože u nás rostou v době, kdy už jiných hub je pomálu. Chuťově mě sice (narozdíl od Martina) nijak nenadchly, ale dá se to. Udělal jsem z nich a z václavek takové ty houbové matesy s přidáním trochy octa (cibule, česnek, hodně koření) a po týdnu to bylo docela dobré.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pm
Založen: 10.11.2005 Příspěvky: 40 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po duben 24, 2006 2:04 pm Předmět: |
|
|
Dekuji za tip, vyzkoušeno (o Vanocích) a chutné - misto gril. kořeni jina směs - bez sýra, zato jsem nešetřil česnekem. Přisti rok to zkusime jako variaci na bác. Pivo bylo točené
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.
Správce stránek - Site Admin: BoLuBol
|