Na másle a oleji necháme zesklovatět cibuli s utřeným česnekem. Přidáme na kostičky pokrájený, osolený a opepřený sírovec který vydusíme do měkka. Pak zalijeme hotovou sýrovou omáčkou. ( já použil Římskou a ještě jsem jí nastavil strouhanou nivou a smetanou ) Řádně provaříme a podáváme s těstovinami, např. s širokými nudlemi promíchanými s čerstvou bazalkou.
DSC00463.JPG
186.33 kB
Dotaz
Zaslal: Ivo, so květen 27, 2006 11:40 am
Tato úprava vypadá lákavě - poštěstí-li se mi ještě nějakého použitelného sírovce odhalit, tak to vyzkouším. Mám jen jednu otázku, která sice nesouvisí přímo s tímto pokrmem: ta bazalka, kterou jsi použil, je obyčejná anebo je to nějaká šlechtěná odrůda? Ta moje má lístky přes půl talíře....
Odpověď na dotaz
Zaslal: Kraken, ne květen 28, 2006 10:38 am
S tou bazalkou je to tak. Postěžoval jsem si před sousedkou ze zahrádek, že mi zima spálila mojí bazalku, kterou jsem opět vysadil přílíš brzo. Nedala jinak a vnutila mi hrstku těhle nedochůdčat, které měla ve skleníku v petrželáku. Použil jsem jí, protože s těstovinama a houbama to nemá chybu.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory