Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
xmsi
Založen: 28.4.2006 Příspěvky: 255 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: út červen 06, 2006 9:08 am Předmět: Hřib kovář |
|
|
co se s nim da delat, zatim jsem ho nalozil do octa jako ostatni... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
|
jarda
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: út červen 06, 2006 8:38 pm Předmět: Rychlovka |
|
|
Minulý týden jse přinesl jediného kováře (prům. 14cm) a tak jsem použil svůj osvědčený recept:
Omytou a neosušenou hlavu dát na talíř, rourkami na horu,posypat grilovacím kořením, pokapat sojovkou a navrh dát oříšek másla. Přikrýt dalším talířem a dát do mikrovlnky, podle velikosti a množství 2-4 min. na plný výkon. Když se chci hodně rozšoupnout tak dám na hlavičky před koncem výroby tenké plátky slaniny nebo salámu (není podmínkou). Používám na všechny houby.
Ten kovář byl vynikající, uvnitř krásně žlutý. Ručím za to,že budeš vylizovat talíř. _________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Pantáta Čestný člen
Založen: 8.11.2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: út červen 06, 2006 8:40 pm Předmět: |
|
|
Odvážný recept.... já modráky projistotu obdělávám mnohem déle než 4 minuty ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st červen 07, 2006 5:42 am Předmět: |
|
|
No, o kovářích a kolodějích se obecně píše, že vyžadují delší dobu přípravy, ale neslyšel jsem ještě o případu, že by se jimi někdo přiotrávil. Nicméně já to respektuju, takže ta příprava u Jardy mi taky přijde poněkud krátká (jinak ten recept je ale výbornej, já si ho dělám s malou obměnou tradičně z praváků).
Pro xmsi: Speciální recept na kováře nemám, ale jdou použít všude tam, kde používáš ostatní hřibovité houby, samozřejmě s přihlédnutím ke změně barvy dužniny, takže bílou smetanovou hřibovou omáčku asi ne .
Každopádně lze s úspěchem využít toho, že je to poměrně tvrdá, masitá houba, takže můj oblíbený recept je houbový guláš. |
|
Návrat nahoru |
|
|
jarda
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: st červen 07, 2006 6:05 am Předmět: |
|
|
No asi mám kachní žaludek, ale po takto připraveném kováři mě nikdy nic nebylo. Nemůže to ovlivňovat ta mikrovlnka? Každopádně to vyzkoušejte i s jinou houbou, je to fakt mňamka. _________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st červen 07, 2006 6:08 am Předmět: |
|
|
jarda napsal: |
Nemůže to ovlivňovat ta mikrovlnka? |
To fakt nevím, nikde jsem se pořádně nedočetl, jaké povahy je ten "jed" v Hřibu kováři... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 8.11.2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st červen 07, 2006 9:15 pm Předmět: |
|
|
Mám za to, že gastronomické vlastnosti u hřibu kováře a koloděje nejsou stejné. Nebojím se upravovat kováře jako minutku - jak psal Jarda (já to ale jen pokrájím na plátky, posolím a osmažím), u koloděje bych si to však nedovolil! U toho kováře spíš pozor na tuhost dužniny - zejména ve třeni. I z toho pak mohou plynout trávící potíže... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po září 04, 2006 9:59 am Předmět: |
|
|
Kovář mne svou konzistancí příjemně překvapil v obyčejné bramboračce.
"Mikrovlnka na maximální výkon" je velmi velmi obecný pojem ... něco jako třeba "autem na plný plyn" ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
jarda
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: po září 04, 2006 10:27 am Předmět: |
|
|
Já mám plný výkon 800W - teda ty mikrovlnky _________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po září 04, 2006 10:34 am Předmět: |
|
|
jarda napsal: |
Já mám plný výkon 800W - teda ty mikrovlnky |
Já taky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivo
Založen: 8.2.2006 Příspěvky: 124 Bydliště: Jeseníky
|
Zaslal: út září 05, 2006 11:29 am Předmět: "Microwelle" |
|
|
Pánové, řekl bych, že reakce na Jardův recept jsou zbytečná panika. Já sám nejsem jejím příznivcem, ale MW je 5-8x rychlejší a "výkonnější", než obvyklé tepelné úpravy. Navíc, důkazem je, že Jarda žije, má se k světu a nezmiňuje se o tom, že by mu z toho bylo zle _________________ Dík, Ivo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jambig
Založen: 22.3.2008 Příspěvky: 214 Bydliště: Frýdek
|
Zaslal: po září 01, 2008 7:09 am Předmět: Re: Rychlovka |
|
|
jarda napsal: |
Minulý týden jse přinesl jediného kováře (prům. 14cm) a tak jsem použil svůj osvědčený recept:
Omytou a neosušenou hlavu dát na talíř, rourkami na horu,posypat grilovacím kořením, pokapat sojovkou a navrh dát oříšek másla. Přikrýt dalším talířem a dát do mikrovlnky, podle velikosti a množství 2-4 min. na plný výkon. Když se chci hodně rozšoupnout tak dám na hlavičky před koncem výroby tenké plátky slaniny nebo salámu (není podmínkou). Používám na všechny houby.
Ten kovář byl vynikající, uvnitř krásně žlutý. Ručím za to,že budeš vylizovat talíř. |
Díky za nápad dnes jsem tak upravila praváky a suchohříbky
Btw: a zkoušeli jste už v mikrovlnce houby zavařovat ? Doporučuji
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22971&user=87569 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út září 09, 2008 9:54 am Předmět: |
|
|
Přečetl jsem si to o tom zavařování v mikrovlnce a vřele to NEDOPORUČUJI. V mikrovlnce není žádná kontrola nad teplotou = nepředvídatelný výsledek ... od špatné konzervace přes úspěch až po výbuch ... zkušenost s tím nemám, ale selský rozum mi velí "kočku v mikrovlnce nesušit". |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jambig
Založen: 22.3.2008 Příspěvky: 214 Bydliště: Frýdek
|
Zaslal: út září 09, 2008 6:37 pm Předmět: |
|
|
Bob napsal: |
Přečetl jsem si to o tom zavařování v mikrovlnce a vřele to NEDOPORUČUJI. V mikrovlnce není žádná kontrola nad teplotou = nepředvídatelný výsledek ... od špatné konzervace přes úspěch až po výbuch ... zkušenost s tím nemám, ale selský rozum mi velí "kočku v mikrovlnce nesušit". |
No já v tom pokračovala dál a lepší a křupavější okurky než letos se mi ještě nepovedly a to mívám dobré mám zavařené houby, borůvky, papriku a další ... a nebyl problém Podle mě to chce dodržet čas/výkon mikrovlnky (nepřekračovat), nepřeplňovat sklenice až po okraj a zkontrolovat si, aby nebyla sklenice nakřáplá Barák zatím stojí, zavařuju dál |
|
Návrat nahoru |
|
|
jarda
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: út září 09, 2008 6:59 pm Předmět: |
|
|
Já jsem to včera v mikrovlnce zkusil. 5 skleniček paprik ve sladkokyselém nálevu a paráda. Papriky jsou IA - to konstatovala manželka, která po zapnutí mikrovlny utekla do obyváku. Jak něco příhodného v lese najdu tak to znovu zkusím. _________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|