Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kraken Čestný člen
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: po červen 26, 2006 9:49 pm Předmět: Hlíva |
|
|
Máte někdo nějaký speciální recept na hlívu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 8.11.2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po červen 26, 2006 9:54 pm Předmět: |
|
|
Mám!
1) posolit
2) osmažit
3) sníst
Mohu doporučit |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út červen 27, 2006 4:56 am Předmět: |
|
|
Martin Kříž napsal: |
Mám!
1) posolit
2) osmažit
3) sníst
Mohu doporučit |
Bod 1) lze i variantně: potřít česnekem utřeným se solí a taky je to bašta. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
Založen: 8.11.2005 Příspěvky: 2312 Bydliště: Chomutov
|
Zaslal: út červen 27, 2006 6:20 am Předmět: |
|
|
anglická slanina na kostičky
česnek na jemno
sůl
kmín
hlíva na proužky
pokud nemáme slaninu, ale něco libovějšího, přidáme i trochu oleje
všechno se to nasype do zapékací folie (to je taková igelitová roura co v troubě neshoří), na koncích se to zauzluje, protřepe aby se nám to všechno hezky promíchalo, propíchnou se nahoře tři dirky, aby to nebouchlo a dá se to tak na 15-30min na plech do trouby, jelikož je do toho vidět, může si to každý podusit až upéct dle chuti.
Je to upravený recept, který se kdysi objevil na nahoubách.cz, původně se to dělalo v alobalu, ale z folie se to nejvypečenější ze spoda lépe sundavá a jak už jsem řikal ... je do toho vidět.
a tady je ještě jeden:
http://www.damyko.info/ForumC/viewtopic.php?t=160 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: út červen 27, 2006 8:30 pm Předmět: |
|
|
No vida, hned je z čeho vybírat. Kdyby nebylo tak pozdě, hned bych něco vyzkoušel. Tak až zítra, díky všem! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: st červen 28, 2006 12:42 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si dnes pochutnal na hlívě ve folii. Lupo, je to bašta! I recept od Martina je bezva. Zítra s ním překvapím ženu. Dnes se s ní minu, jdu zase na noční. A protože mám zamražený knedlík, ze zbytku hlívy jsem si na zítra připravil podle Myc. Wolf hlívu na hořčici. Trochu jsem si ten recept upravil a taky to ujde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
empe
Založen: 3.7.2006 Příspěvky: 66 Bydliště: Velká Lhota okr. Jindřichův Hradec
|
Zaslal: po červenec 03, 2006 9:59 pm Předmět: |
|
|
Měl bych recept na vynikající Hlívový salát.
Hlívu nakrájenou na plátky orestujeme do křupava na oleji. Hlívu vyjmeme z oleje a necháme schladnout. Přidáme jednu sklenici sterilované zeleniny Moravanka, osolíme, opepříme a přidáme podle chuti tatarku, majolku nebo jogurt. Vychlazený salát podáváme sypaný petrželkou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
Založen: 30.6.2006 Příspěvky: 406 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: čt listopad 23, 2006 3:24 pm Předmět: |
|
|
Protože letos nacházím hlívy dost, jeden menší košík jsem věnoval na pokusy v kuchyni jedné restaurace, (jen pro zaměstnance), samozřejmě, že zabraly opečené a opepřené, ale jak šly pokusy dál, zkusilo se i normálně obalit hlívu jako řízek a musím říct, že aspoň pro mne to byl nejlepší kousek. Chutnala prostě báječně, krásně šťavnatá, no mňam. Musím podotknout, že jinak nějak zvlášť nejím obalované ani pýchavky, maximálně skousnu ještě čerstvou bedlu. Sice to není určitě nic nového ani objevného, ale nikde jsem to takto nenašel. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|