100 g vařených brambor,
250 g hub,
500 g mletého hovězího masa,
10 naložených cibulek,
5 bobulí jalovce,
1 vejce,
1/8 l mléka,
sůl a pepř,
2 lžíce oleje,
2 lžíce másla,
2 lžíce hladké mouky,
1/4 l masového vývaru,
1/8 l kysané smetany
Postup přípravy:
Brambory prolisujeme nebo rozmačkáme na kaši. Cibulky osušíme a jemně nasekáme. Bobule jalovce rozdrtíme. Vše smícháme s mletým masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme ji olejem a pečeme v ohnivzdorné formě. Občas polijeme šťávou. Houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Houby po částech osmahneme vždy po dobu 1 minuty, necháme v sítu okapat, šťávu vlijeme zpět do pánve. Mouku smícháme se šťávou z hub, vývar a smetanu zakvedláme a svaříme hustou omáčku. Do omáčky přidáme vypečenou šťávu ze sekané pečeně, zamícháme a krátce povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Dochutíme a přelijeme přes pečeni.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory