50g hladké mouky,
100g čerstvých nebo 10g sušených hub,
1 cibule,
pepř,
sůl,
¾ l vývaru,
60g tuku
Postup přípravy:
Na části tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Osolíme, ochutíme pepřem a povaříme. Na zbývajícím tuku osmahneme plátky očištěných čerstvých hub a omáčku do nich přecedíme. Pokud jsme použili sušené houby, předem je namočíme. Do omáčky je přidáme společně s vodou, ve které byly namočené. Omáčku s přidanými houbami ještě krátce povaříme.
Tato omáčka se podává k pečenému masu, ale je dobrá i samotná, bez masa.
Varianta: Na závěr můžeme do omáčky vmíchat žloutek rozšlehaný v mléce a omáčku již jen krátce prohřejeme.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory