300 g čirůvek fialových,
100 g slaniny,
100 g kořenové zeleniny,
200 ml mléka,
200 ml šlehačky,
1 cibule,
celý pepř,
bobkový list,
hladká mouka,
sůl, pepř
Postup přípravy:
Slaninu rozškvaříme na pánvi. Přidáme nakrájenou zeleninu s kořením a osmahneme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a povaříme. Necháme zchladnout a rozmixujeme. Houby nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Houby necháme na cedníku okapat a poté je přidáme do rozmixované zeleninové směsi. Omáčku prohřejeme a necháme ji "nasát" do hub. Přidáme šlehačku. Podáváme s vařenými brambory, knedlíky nebo těstovinami.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory