Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Hlíva na víně
PříspěvekZaslal: Sley, čt listopad 16, 2006 10:17 am  
Geografický/národní původ: Slovensko
 
Vhodná houba: Hlíva ústřičná
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
600g hlívy,
1 cibule,
1/2 menšího celeru,
1 mrkev,
1 petržel,
1lžíce hladké mouky,
1 feferonka,
2 dl bílého vína,
vývar nebo Masox,
tuk,
trocha cukru,
1 dl šlehačky,
sůl. pepř
 
Postup přípravy:
Očištěnou hlívu nakrájíme na silnější nudle a osmahneme na rozehřátém tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a udusíme doměkka. Když jsou všechny suroviny měkké, zaprášíme je moukou, necháme přejít varem, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, víno, cukr a necháme dále dusit. Na závěr zjemníme šlehačkou. Omáčka by měla být hustší. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol