Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Houbové kroupy
PříspěvekZaslal: Aleš Vít, út listopad 21, 2006 7:28 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Směs hub
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
Houby (čerstvé, zamrazené, či máčené sušené), lhostejno, zda jeden druh nebo ve směsi,
olej,
ztužený tuk, š
kvařené sádlo, či jinak dle chuti vhodné mastidlo,
ječné kroupy,
cibule,
česnek,
"cyklantera" (na snímku) či jiná vhodná zelenina jako třeba čerstvý fenykl,
zeleninový či hovězí bujón,
bílé víno,
houbový prášek,
drcený kmín,
tvrdý aromatický sýr
 
Postup přípravy:
Na rozpáleném mastidle krátce osmahněte neoprané kroupy, zalijte je trochou vína a promíchejte téměř do vydušení. Přidejte houbový prach. Vývarem je podlijte tak, že, co krup, to vývaru a opět je míchejte, až se kroupy poprvé napijí. To postupně opakujete až do ?téměř? změknutí krup. Mezitím si na mastidle a cibuli poduste osolené houby se zeleninou a kmínem. Pak je přidejte do krup, přisypte podle chuti strouhaný sýr, vše vymícháme do podoby husté kaše a odstavte na teple. Podávejte sypané strouhaným sýrem...
 Houbové kroupy příprava.jpg
Houbové kroupy příprava.jpg
 99.04 kB
 Houbové kroupy finále.jpg
Houbové kroupy finále.jpg
 80.21 kB
PříspěvekZaslal: Kraken, út listopad 21, 2006 8:52 am  
Vypadá to moc dobře! Už když jsem ten recept viděl na " Nahouby", tak se mi líbil hlavně svou jednoduchostí. A myslím si, že kousek uzeného by to určitě nepokazil. Mimochodem, ta Cyklanthera pedata, to je Ačokča, jestli se nepletu, že?
PříspěvekZaslal: Sley, út listopad 21, 2006 9:07 am  
Ano. Ovšem viděl jsem ji akorát jednou v Receptáři na Primě, jinak o ni nic nevím.
PříspěvekZaslal: Kraken, út listopad 21, 2006 9:37 am  
Měl jsem jí na zahrádce už dávno před tím, než se objevila v receptáři, ovšem to jsem ještě ani nevěděl, jak se jmenuje. Má všestranné použití jak zasyrova, tak i k nakládání a vaření. Přestal jsem jí pěstovat, protože narůstá do obřích rozměrů (přes 3 m a ještě lezla do stran) a použít se dají pouze plodničky tak do max. 5 cm. Větší už nejsou tak chutné a mají spoustu tvrdých hranatých semen. Při tom množství se to dá těžko uhlídat a taky už mě nebavilo pořád je někomu nabízet. Laughing
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol