Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Hlíva
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Hledám recept na...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen


Založen: 9.11.2005
Příspěvky: 2508
Bydliště: Klášterec nad Ohří

PříspěvekZaslal: po červen 26, 2006 9:49 pm    Předmět: Hlíva Citovat

Máte někdo nějaký speciální recept na hlívu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Martin Kříž



Založen: 8.11.2005
Příspěvky: 2638
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: po červen 26, 2006 9:54 pm    Předmět: Citovat

Mám!

1) posolit
2) osmažit
3) sníst

Mohu doporučit Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen


Založen: 4.11.2005
Příspěvky: 1594
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 4:56 am    Předmět: Citovat

Martin Kříž napsal:
Mám!

1) posolit
2) osmažit
3) sníst

Mohu doporučit Wink


Bod 1) lze i variantně: potřít česnekem utřeným se solí a taky je to bašta.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin


Založen: 8.11.2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 6:20 am    Předmět: Citovat

anglická slanina na kostičky
česnek na jemno
sůl
kmín
hlíva na proužky
pokud nemáme slaninu, ale něco libovějšího, přidáme i trochu oleje

všechno se to nasype do zapékací folie (to je taková igelitová roura co v troubě neshoří), na koncích se to zauzluje, protřepe aby se nám to všechno hezky promíchalo, propíchnou se nahoře tři dirky, aby to nebouchlo a dá se to tak na 15-30min na plech do trouby, jelikož je do toho vidět, může si to každý podusit až upéct dle chuti.
Je to upravený recept, který se kdysi objevil na nahoubách.cz, původně se to dělalo v alobalu, ale z folie se to nejvypečenější ze spoda lépe sundavá a jak už jsem řikal ... je do toho vidět.

a tady je ještě jeden:
http://www.damyko.info/ForumC/viewtopic.php?t=160
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen


Založen: 4.11.2005
Příspěvky: 1594
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 6:42 am    Předmět: Citovat

A abys měl, Krakene, z čeho vybírat, přidávám odkaz na stránky firmy Mycelium Wolf, kde je také pár zajímavých receptů na hlívu:
http://www.volny.cz/myceliumwolf/hliva_rec.htm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen


Založen: 9.11.2005
Příspěvky: 2508
Bydliště: Klášterec nad Ohří

PříspěvekZaslal: út červen 27, 2006 8:30 pm    Předmět: Citovat

No vida, hned je z čeho vybírat. Kdyby nebylo tak pozdě, hned bych něco vyzkoušel. Tak až zítra, díky všem! Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kraken
Čestný člen


Založen: 9.11.2005
Příspěvky: 2508
Bydliště: Klášterec nad Ohří

PříspěvekZaslal: st červen 28, 2006 12:42 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem si dnes pochutnal na hlívě ve folii. Lupo, je to bašta! I recept od Martina je bezva. Zítra s ním překvapím ženu. Dnes se s ní minu, jdu zase na noční. A protože mám zamražený knedlík, ze zbytku hlívy jsem si na zítra připravil podle Myc. Wolf hlívu na hořčici. Trochu jsem si ten recept upravil a taky to ujde. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
empe



Založen: 3.7.2006
Příspěvky: 66
Bydliště: Velká Lhota okr. Jindřichův Hradec

PříspěvekZaslal: po červenec 03, 2006 9:59 pm    Předmět: Citovat

Měl bych recept na vynikající Hlívový salát.
Hlívu nakrájenou na plátky orestujeme do křupava na oleji. Hlívu vyjmeme z oleje a necháme schladnout. Přidáme jednu sklenici sterilované zeleniny Moravanka, osolíme, opepříme a přidáme podle chuti tatarku, majolku nebo jogurt. Vychlazený salát podáváme sypaný petrželkou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Horst



Založen: 30.6.2006
Příspěvky: 406
Bydliště: Klášterec nad Ohří

PříspěvekZaslal: čt listopad 23, 2006 3:24 pm    Předmět: Citovat

Protože letos nacházím hlívy dost, jeden menší košík jsem věnoval na pokusy v kuchyni jedné restaurace, (jen pro zaměstnance), samozřejmě, že zabraly opečené a opepřené, ale jak šly pokusy dál, zkusilo se i normálně obalit hlívu jako řízek a musím říct, že aspoň pro mne to byl nejlepší kousek. Chutnala prostě báječně, krásně šťavnatá, no mňam. Musím podotknout, že jinak nějak zvlášť nejím obalované ani pýchavky, maximálně skousnu ještě čerstvou bedlu. Sice to není určitě nic nového ani objevného, ale nikde jsem to takto nenašel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Hledám recept na... Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol