Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Houbový kuba
PříspěvekZaslal: Sley, st prosinec 06, 2006 12:07 pm  
Geografický/národní původ: ČR
 
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
250 g očištěných čerstvých hub (stročky trubkovité, hřiby hnědé nebo 30 g sušených hub),
300 g trhaných krupek,
40 g vepřového nebo husího sádla,
30 g cibule,
sůl,
3/4 l vody,
trocha majoránky nebo mletého pepře,
trocha sádla na pokropení pokrmu a vymaštění pekáče
 
Postup přípravy:
Krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. V kastrole na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme krupky, trochu je opražíme, osolíme, zalijeme vodou, zakryjeme poličkou a doměkka uvaříme; nejlépe v troubě. Čerstvé houby nakrájíme na plátky a asi 15 minut je na 20 g rozehřátého sádla podusíme s kmínem, potom je vmícháme do uvařených krupek, okořeníme utřeným česnekem, majoránkou, popřípadě i pepřem. Promícháme, dáme do vymaštěného pekáče, povrch pokropíme rozpuštěným sádlem a v horké troubě asi během 25 minut zapečeme.
 
Zdroj: V. Vrabec: Jihočeská kuchařka str. 196, Svépomoc Praha, 1986
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol