250 g hlaviček penízovky sametonohé,
50 g másla nebo rostlinného tuku,
kmín,
30 g hladké mouky,
60 g kořenové zeleniny,
1 l vývaru,
sůl,
125 ml mléka,
1 žloutek,
petrželka
Postup přípravy:
Očištěné houby nakájíme na menší kousky a podusíme na části másla s trochou drceného kmínu. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji procezeným vývarem, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, podušené houby, sůl a vaříme tak dlouho, až jsou houby i zelenina měkké. Polévku zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a doplníme petrželkou.
Ilustrační foto.jpg
72.38 kB
Polévka
Zaslal: Vojta, st leden 03, 2007 5:34 pm
Klasika,ale dobrá.Dal jsem tam Opeňku měnlivou,také to šlo!
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory