1 a ¾ l vývaru z kostky,
250 g pórku,
200 g čerstvých hub,
30 g másla,
pepř, sůl,
60 g másla a 60 g hladké mouky na jíšku
Postup přípravy:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou postupně zaléváme studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do takto připraveného základu vložíme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájené a na másle podušené houby. Osolíme, opepříme podle chuti a asi 15 minut povaříme. Před podáváním do polévky vkládáme na kostičky nakrájené a na másle osmažené žemle.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory