400 g telecího karé,
320 g rýže,
150 g smržů,
30 g šalotky,
0,3 l smetany,
0,3 l kuřecího bujónu,
0,3 l telecího bujónu,
citrónová šťáva,
1 jarní cibulka,
2 stroužky česneku,
100 g másla,
0,2 l bílého vína,
rozmarýn a tymián,
sůl a pepř
* lžíce strouhaného parmezánu
Postup přípravy:
Plátky telecího osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme bylinky, česnek a máslo a dáme dodělat do trouby zahřáté na 150 °C asi na 8 minut. Po upečení maso vyjmeme a necháme asi 3 minuty odpočinout.
Rizoto: na šalotce, olivovém oleji a másle orestujeme smrže spolu s rýží, přidáme snítku tymiánu, zalijeme bílým vínem, kuřecím a telecím bujónem a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až je rýže al dente (na skus). Ke konci přidáme nastrouhaný parmezán a máslo.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory