Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Sírovec (chorošovec) na smetanovém kari
PříspěvekZaslal: Aleš Vít, čt květen 18, 2006 7:59 am  
Vhodná houba: Sírovec žlutooranžový (Chorošovec)
Doporučená příloha: Rýže
 Hodnocení: Dobré
 
Ingredience:
mladá plodnice sírovce žlutooranžového,
cibule,
česnek,
kari koření,
hladká mouka,
smatana,
rýže
 
Postup přípravy:
Cibuli s česnekem osmahněte na másle a na tom vyduste do červena osolené kostičky sírovce. Pak to provařte se smetanou zakvedlanou s trochou hladké mouky a pořádnou lžící karí. S rýží i bez je to mňamka a budí to dojem krevet nebo račího masa "á la indien". I tady platí, že sírovec musí být měkoučký a zpracuje se ještě týž den!
 Sírovec na smetanovém kari.jpg
Sírovec na smetanovém kari.jpg
 65.07 kB
Foto: Pantáta
Fakt dobrá mňamka...
PříspěvekZaslal: Ivo, st květen 24, 2006 10:30 am  
...tak se mi také poštěstilo nějakého sírovce potkat...nebyl sice miminko, ale byl ještě použitelný - dobře ilustroval potřebu sbírat jen mladé plodnice. Krmě je to velmi dobrá, dá se jak s rýži, tak i bez ní, ale byly by k tomu sqělé i nějaké těstoviny. Pro ilustraci přikládám obrázek:

PříspěvekZaslal: Kateřina Jakšová, st květen 24, 2006 2:50 pm  
Já jsem na závěr přidala trochu thajské švestkové omáčky. Myslím, že jsem nic nepokazila Smile
PříspěvekZaslal: Sley, st květen 24, 2006 2:52 pm  
Sakra, vy mi děláte chutě....
Nechal jsem si dva malé sírovce na jednom stromě vyrůst, doufám, že mi je do soboty nikdo nesklidí... Very Happy
Varianty úpravy...
PříspěvekZaslal: Ivo, st květen 24, 2006 3:19 pm  
Kateřino, přiznám se, že jsem ještě nikdy neměl možnost ochutnat thajskou švestkovou omáčku (leda, že by to byla slivovice... Laughing ). Musíš to vyzkoušet tak i onak, abys mohla porovnat.
Sleyi, vidím 2 rizika: buďto Ti to někdo "spase" anebo to příliš zestárne. U té moji plodnice byl dost velký rozdíl v chuti podle toho, zda se jednalo o kraj houby anebo o část blízkou od kmene stromu (okraje byly chutnější šťavnatější a měkčí).
PříspěvekZaslal: Kraken, čt květen 25, 2006 2:34 pm  
Tak jsem si ho dneska udělal a musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamán - viz hodnocení. A když už je tu řeč o variantách, myslím, že příště ho vyzkouším se sýrovou omáčkou a těstovinami.
PříspěvekZaslal: Bob, čt říjen 12, 2006 6:54 am  
Dal jsem trochu horší hodnocení pokrmu tohoto ... je to dáno tím, že mi kari asi moc nejede. Ten kdo však kari zbožňuje, ten bude asi nadšený! Smile
PříspěvekZaslal: Lupo, ne květen 27, 2007 4:12 pm  
Přesně jak píše Ivo ... je obrovský rozdíl mezi mladou a starší plodnicí. Mladé kousky jsou lahodně šťavnaté, ty starší však při vaření ztvrdnou, přestože se za syrova zdají použitelné. Zkoušel jsem je vařit asi hodinu, ale je to pořád jak ze starého vola, takové suché a vláknité s příchutí po pilinách.
PříspěvekZaslal: Lupo, út květen 29, 2007 7:56 pm  
Na druhý pokus to vyšlo, vykrájel jsem jen ty nejměkčí části a je to naprosto bombastický, lepší kari jsem v životě nejedl, kam se hrabe normální maso Wink
PříspěvekZaslal: Kraken, čt květen 31, 2007 11:05 pm  
Je to dobré i ohřívané. Ani s těstovinami to nemá chybu! Chtěl jsem sem dát fotku jako Ivo, ale je to nad moje možnosti. Embarassed
PříspěvekZaslal: Pantáta, čt květen 15, 2008 7:19 am  
Tak po roční pauze, kdy sírovec na mém "privátním" topolu vynechal, jsem se ho letos zase dočkal a výsledek byl ještě lahodnější než napoprvé. Tentokrát jsem přesně dodržel recept a s množstvím kari to nepřehnal jako minule. Jedním slovem - FANTAZIE !!!
PříspěvekZaslal: Jambig, st květen 21, 2008 8:39 pm  
Super receptík Laughing
Vyzkoušeno a pochváleno. Jen místo soli jsem použila polévkové koření.
PříspěvekZaslal: Oťas, so červen 07, 2008 6:57 pm  
Tak tenhle recept nemá chybu! Laughing
Nejenže výborně chutná, ale i barvou lahodí oku (aspoň mému). Jen jsme nepřidávali mouku - bylo to dostatečně husté i tak a jako přílohu jsme zvolili kuskus
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol