Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pantáta Čestný člen
Založen: 8.11.2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: st prosinec 06, 2006 11:01 am Předmět: Hnojník obecný |
|
|
Zkoušel jste je někdo???? V jaké úpravě???
Já zatím ne,ale v neděli jsem už skoro neodolal, když jsem ve Stromovce viděl v trávě spoustu nádherných a šťavnatých mladých plodniček ...
Naposledy upravil Pantáta dne st prosinec 06, 2006 2:47 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: st prosinec 06, 2006 11:49 am Předmět: |
|
|
Já z nich společně s různýma penízovkama minule udělal klasiku. Cibule, houby, pikantní klobása, vajíčka a koření - s čerstvým chlebem to nemělo chybu! Manželka to bohužel nechtěla jíst, ty hnojníky se jí vůbec nelíbily. Takže jsem druhý den zbytek smíchal s rýží a taky to byla dobrota. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st prosinec 06, 2006 2:38 pm Předmět: |
|
|
Já jsem dopadl tak, že jsem byl vykázán i s hnojníky z domu, protože z nich vylézaly nějaké mušky ... vzdal jsem to a vysadil je na zahradu ... uvidíme, jestli za rok vyrostou |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st prosinec 06, 2006 2:58 pm Předmět: |
|
|
Hnojník obecný patří u mě k té skupině hub (dále třeba čirůvka dvoubarvá a jiné "zcela běžné" houby), o kterých se v atlasech píše jak hojně všude rostou a já najdu tak 3 kusy za rok , takže osobní zkušenosti s ním nemám. Ale obecně o něm čtu, že má velmi jemnou chuť, vyzkoušej třeba nějakou ne moc kořeněnou delikatesku...dovedu si ho představit třeba zlehka podušený na másle a pak zalitý vejcem jako omeleta. |
|
Návrat nahoru |
|
|
StřeLenka
Založen: 25.9.2007 Příspěvky: 1
|
Zaslal: út září 25, 2007 7:06 am Předmět: |
|
|
Hnojníky jsou naprosto skvělá záležitost. Jen se musí rychle spotřebovat, tzn, nasbírat a ihned připravit. My je upravujeme stejně jako bedly, smažíme, plníme, pečeme a tak. |
|
Návrat nahoru |
|
|
HelenaM
Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 10 Bydliště: Tábor
|
Zaslal: st září 26, 2007 7:22 am Předmět: Hnojníky |
|
|
Hnojníky jsou fajn, jen je třeba sbírat pouze mladé plodnice a okamžitě zpracovat, protože strašně rychle stárnou. Přistupovala jsem k nim původně také s nedůvěrou, ale už při vaření jsem názor změnila... _________________ HelenaM |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lumas
Založen: 24.6.2009 Příspěvky: 7 Bydliště: Zlínsko
|
Zaslal: ne červenec 12, 2009 12:16 pm Předmět: co s hnojníkem |
|
|
Prosím vás hnojník obecný je SUPER ve sladkokyselém nálevu jako jiné druhy hub,mám s ním osobní mnohaleté zkušenosti,mnoho lidí u nás v naší malé obci jsem ho naučil nepřekračova,ale sbírat a upravovat do oct.nálevu.Ale pouze malé,mladé plodnice i s nožičkama,hnojník má svou specifickou chuť,je to jemná křehká houba,ale ty mladé hlavičky jsou super jednohubky k televizi.Nálev je potřeba udělat víc do sladka a je to popapkání k zbláznění.
Klidně vám pošlu recept.Lumas |
|
Návrat nahoru |
|
|
|