300 g hub,
400 g fleků,
300 g uzeného masa (bůček, plec),
150 g sádla,
2 dl mléka,
4 vejce,
strouhanka na vysypání formy,
muškátový květ,
sůl, pepř, kmín
Postup přípravy:
Fleky uvaříme v dostatečném množství vody a scedíme je.
Uzené maso uvaříme a po zchlazení nakrájíme. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené houby, kmín a sůl a dusíme do měkka. Hotovou směs smícháme s uvařenými fleky a uzeným masem,
osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového květu a trochu sádla. Takto připravenou směs přendáme do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Vložíme do trouby a 15 min. necháme zapéct.
Potom zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme dozlatova.
Příloha: kyselá okurka, různé zeleninové saláty.
Fleky s masem a houbami.jpg
10.79 kB
Těstoviny
Zaslal: vlasta, pá září 28, 2007 8:25 am
Nenašel jsem jaké množství hub je potřeba na uvedený recept.Předem děkuji za odpověď.
V.Perman
Zaslal: Sley, ne září 30, 2007 8:06 pm
Doplním tam 300 g hub, ale je to pouze orientační - můj soukromý názor je ten, že čím více hub, tím lépe
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory