200 g mletého netučného krůtího masa,
150 g Shiitake nebo hlívy ústřičné na tenké proužky,
2 střední karotky, oloupané a nakrájené na proužky jako zapálky,
1 lžíce sezamového oleje,
1 lžíce slunečnicového oleje,
4 zelené cibulky, jemně pokrájené,
1 lžíce ústřicové omáčky,
2 lžíce sojové omáčky,
120 ml horkého slepičího vývaru,
450 g čínských nudlí nebo nalámaných špaget
Postup přípravy:
Uvařte nudle podle návodu, nechte okapat, pokapejte sezamovým olejem a uchovejte v teple. Rozpalte slunečnicový olej ve velké teflonové pánvi nebo v pánvi Wok na mírném ohni a vmíchejte jarní cibulku, ústřicovou omáčku a mleté maso. Míchejte aby se maso oddělilo a smažte 3-4 min. než je maso hotové. Přidejte houby, mrkev a vývar, přikryjte a nechte dusit 3-4 minuty než mrkev změkne. Sundejte pokličku a vařte 2-3 minuty než se tekutina vypaří. Vmíchejte sojovou omáčku, přidejte nudle a míchejte do prohřátí. Ihned podávejte.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory