400 g hub,
0,2 l smetany,
20 g hladké mouky,
bílý mletý pepř,
2 žloutky,
0,3 l madeiry,
veka,
2 šalotky,
olej,
sůl,
máslo,
petrželka
Postup přípravy:
Na másle opečeme jemně nakrájenou šalotku. Přidáme na větší kousky pokrájené houby a mouku. Krátce orestujeme, zalijeme přibližně 0,5 l vody a povaříme 15 minut. Přilijeme víno a vaříme ještě zhruba 5 minut. Na závěr zjemníme smetanou rozšlehanou s dvěma žloutky a necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem. Podáváme posypané petrželkou s opečenými plátky veky.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory