Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Sírovec žlutooranžový
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robi



Založen: 19.5.2008
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha 6 - Vokovice

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:00 am    Předmět: Sírovec žlutooranžový Citovat

A jakápak byla úprava sírovců k večeři? Kterýpak recept jsi zkusil?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin


Založen: 8.11.2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:03 am    Předmět: Citovat

út 20. května 2008 23:49 robi napsal:
A jakápak byla úprava sírovců k večeři? Kterýpak recept jsi zkusil?

Klasika Very Happy ... Sírovec na smetanovém kari
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robi



Založen: 19.5.2008
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha 6 - Vokovice

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:03 am    Předmět: Citovat

út 20. května 2008 23:52 Lupo napsal:
út 20. května 2008 23:49 robi napsal:
A jakápak byla úprava sírovců k večeři? Kterýpak recept jsi zkusil?

Klasika Very Happy ... Sírovec na smetanovém kari

A zkoušels i jiné úpravy? Třeba Sírovec ala Stroganov nebo Sírovec v sherry omáčce? (www.houbareni.cz/recepty.php) Změna je prý život Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jambig



Založen: 22.3.2008
Příspěvky: 214
Bydliště: Frýdek

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:06 am    Předmět: Citovat

Na hlučínsku dnes byly sírovce na každé druhé švestce Very Happy
 P5211086.JPG
P5211086.JPG
 147.5 kB
tak a jde se experimentovat :-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jiří Véle
Čestný člen


Založen: 7.11.2005
Příspěvky: 708
Bydliště: Svárov

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:09 am    Předmět: Citovat

Shocked Shocked co stím budeš dělat Question
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin


Založen: 8.11.2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:10 am    Předmět: Citovat

Je doporučené to zbaštit ještě týž den, pak to vysychá a tvrne ... takže nejlepší bude spařit a zmrazit, ale jen to měkké a šťavnaté. Už mam taky v mrazáku Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen


Založen: 4.11.2005
Příspěvky: 1594
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:11 am    Předmět: Citovat

Já jsem letos našel taky hafo plodnic (pomalu jako Jambig na té poslední fotce), tak jsem poprvé zkusil zbylé řízky naložit jako "pečenáče". Až je otevřu a ochutnám, dám vědět Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen


Založen: 9.11.2005
Příspěvky: 2508
Bydliště: Klášterec nad Ohří

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:12 am    Předmět: Citovat

st 21. května 2008 21:31 Sley napsal:
Já jsem letos našel taky hafo plodnic (pomalu jako Jambig na té poslední fotce), tak jsem poprvé zkusil zbylé řízky naložit jako "pečenáče". Až je otevřu a ochutnám, dám vědět Very Happy
Dělal jsem je už v srpnu 2006 a docela mi chutnaly. Asi je letos zase naložím, když se jim tak daří Wink
 pečenáče.JPG
pečenáče.JPG
 97.03 kB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jambig



Založen: 22.3.2008
Příspěvky: 214
Bydliště: Frýdek

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:14 am    Předmět: Citovat

Takže zatím odzkoušeno na smetanovém karí Very Happy a byla pochvala Laughing
Nachystáno na řízky a počítám, že nějaké kostičky osmáhnu na másle a vrazím do sklenic, něco zamrazím a pak budu experimentovat ! Laughing Laughing Kamarádi už se hlásí Wink Laughing Laughing
 P5211094.JPG
P5211094.JPG
 126.81 kB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jambig



Založen: 22.3.2008
Příspěvky: 214
Bydliště: Frýdek

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 4:39 pm    Předmět: Citovat

Tak už jsem odzkoušela i řízečky a musím říct, že ty mi chutnaly úplně nejvíc Smile Smile Krátce povařené v hovězím vývaru z kostky, polévkovém koření a se špetkou česneku - obalené a vysmažené - neměly chybu Very Happy Very Happy Very Happy
 P5221096.JPG
P5221096.JPG
 163.16 kB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jambig



Založen: 22.3.2008
Příspěvky: 214
Bydliště: Frýdek

PříspěvekZaslal: pá květen 23, 2008 10:19 am    Předmět: Citovat

Jiří Véle napsal:
Shocked Shocked co stím budeš dělat Question

Vyřešeno Very Happy vyrobila jsem polotovar, který lze buď zavařit, nebo v několika dalších dnech použít na různé jiné receptíky - koukni na recept na Karbanátky ze sírovce Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol