Očištěné houby nakrájíme na plátky, přidáme kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Během dušení je podle potřeby podléváme vodou. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné na proužky nakrájené papriky a dusíme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Když se šťáva vydusí, přidáme máslo, osolíme, zalijeme rozvedlanými vejci, zlehka promícháme a necháme mírně vydusit do řidší konzistence. Podáváme s brambory nebo chlebem.
Pozn. Sley: Ačkoli mám jinak velmi rád, když je lečo pořádně ostré, pokud vařím tuto variantu s houbami, pak pálivé papriky vynechávám - pálivost přehluší chuť hub a to pak není ono. Lze přidat i nakrájenou uzeninu, ale není to nutné.
Zaslal: Jambig, so srpen 16, 2008 11:15 am
Dělám něco podobného spíše na způsob guláše - v zimě používám sterilované vysmažené houby, pokud nejsou po ruce čerstvá rajčata tak použiju skleničku rajského protlaku a papriky nejraději slovenské - ty jsou pikantní tak akorát, přidám sladkou papriku a rovněž zahustím jen vejci
Varianta nelečo
Zaslal: pm, út srpen 11, 2009 2:05 pm
Houby: Holubinky, z toho 75% Hol. černajících vydusit na cibulce asi o 10min. déle, než papriku
Paprika slovenská - neměla by ale pálit, jen vonět
Rajče "nerozblemtat"
Žádná vejce
z koření jen sůl (no dobře, to je individuální)
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory