500g čerstvých holubinek nebo jiných tvrdších hub,
60g tuku (sádla),
kmín,
sůl
Postup přípravy:
Čisté houby nakrájíme na kostky o hraně asi 1cm a opékáme na rozpáleném tuku dorůžova. Během smažení solíme a kmínujeme. Podáváme s chlebem a pivem.
Houbové škvarky
Zaslal: Jiří Novák, út prosinec 21, 2010 8:29 pm
Je to věc chuti.
Já osobně dělám škvarky už jen z praváků (smrkový, borový), případně i suchohřibů ale tvrdých. K tomu doporučuji menší kastrol či rendlík a vyšší vrstvu sádla. aby houby byly téměř celé ponořeny. Nebo k tomu i rozškvařit kousek slaniny. Kousky hřibů o hraně cca 1 - 1,5 cm prudčeji orestuji a jak začínají zlátnout, vytahuji. Solím až na talíři. Chleba občas ani není třeba. Dobrou chuť.
PS: Zbylé sádlo je škoda vyhazovat. Je výborné, když třeba druhý den dělám guláš nebo něco podobného. Neváhám a vrazím ho tam.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory