250 g čerstvých hub,
40 g másla,
sůl,
mletý pepř,
500 g kapustiček,
150 g vařeného bůčku,
3 dl bešamelové omáčky,
2 žloutky,
60 g nastrouhaného ementálu nebo parmazánu,
tuk
Postup přípravy:
Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme asi 12 minut, tj. téměř doměkka. Ohnivzdornou mísu vymastíme máslem a na dno rozložíme na plátky nakrájený bůček. Na něj dáme vrstvu povařených kapustiček, na ně podušené houby, které zakryjeme vrstvou kapustiček a pokrm přelijeme bešamelouvou omáčkou promíchanou se dvěma žloutky. Povrch posypeme sýrem a v horké troubě asi 20 minut zapečeme. Příloha: vařené brambory.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory