Houby (hlíva ústřičná, čirůvka fialová, dvoubarvá, strmělka mlženka,n ěkteré druhy holubinek a ryzce). My používáme i suchohříbky. Houby očistíme, řádně prosolíme a necháme 2 hodiny naložené. Mezitím si roztopíme udírnu na 50-60°. Udíme celé trsy buď zavěšené na háčkách nebo položené na sítech, asi 2 hodiny, nejlépe bukovým dřevem. My máme olši. Po vyjmutí z udírny houby nakrájíme na nudličky. Ve větší míse promícháme s olejem a nadrobenou feferonkou. Nemusí být feferonka. Narovnáme do sklínek, popřípadě dolijeme olej a zavíčkujeme. Sterilujeme 20-30 minut.
Za dva až tři dny můžeme konzumovat jako chuťovku k pivu. Celé kousky na jednohubky nebo mleté s Ramou jako pomazánku na chlebíčky.
Zdroj: Jídelníček z Choceňska, A. Hemerka
Zaslal: Ivana, so září 04, 2010 6:16 pm
Jedla jsem to připravené přímo autorem receptu. Nevím jestli to bylo druhem použitých hub (už si nepamatuju co to bylo), ale k mým oblíbeným se to nezařadilo.
Zaslal: borovec, ne září 05, 2010 7:07 pm
Manžel zkoušel suchohřiby a byly výborné.Nyní ale vyuzené houby nakrájíme na jednotlivé kousky,dáme do větší mísy a přilijeme olej.Tak nějak akorát,aby nezůstal na dně.Zamícháme a teprve potom dáváme do sklínek.Vlastně je každý kousek trochu od oleje.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory