Sírovec žlutooranžový,
hladká mouka,
vejce,
strouhanka,
tuk na smažení
Postup přípravy:
Plodnici sírovce nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné, obalíme v hladké mouce, osoleném vajíčku a strouhance. To můžeme udělat i 2x po sobě. Potom smažíme řízky na středně rozehřátém tuku a několikrát během smažení obrátíme, až budou do zlatova.
Pozn. Sley: Vyzkoušeno, velmi dobré, ale doporučuji před obalováním sírovce povařit (pokud nejde o vyloženě mladou, měkoučkou plodnici) ve vývaru nebo vodě se solí popř. různým kořením.
Řízky ze sírovce.jpg
80.47 kB
Foto: Tonda Houba
Zaslal: Jambig, pá květen 23, 2008 10:00 am
Vyzkoušeno a nemá to chybu !!!
a protože jsem ho našli opravdu hodně, raději jsem plátky povařila ve vývaru připraveném z hovězí kostky a polévkového koření, aby se daly uchovat pro delší použití
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1061946
Zaslal: Mitch, st červen 17, 2009 10:42 am
Je to opravdu zajimavy pokrm nicmene jaksi chybi chut. Neni to jako kdyz si clovek kousne do rizku, proto je hodnotim spise prumerne. Do karbanatku ze Sirovce to ma daleko
Zaslal: petrtr, čt říjen 22, 2009 10:20 am
Tak jsem je také vyzkoušel. Jelikož to bylo poprvé, obalil jsem jich, tak jako když dělám řízky z jiných hub, snad padesát. (Už skoro slyším, jak se všichni kdo to znají smějí...) No - byla to večeře pro mne, manželku (děti nechtěly) a další den oběd pro mne a předkrm k obědu pro dalších deset lidí v práci.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory