750 g roštěnce,
100 g špeku,
250 g čínského zelí,
250 g pórku,
250 g čerstvého špenátu,
1 lžíce škrobové moučky,
100 g hub (Shiitake nebo žampiony),
200 g bambusových výhonků,
sůl,
cukr,
3/4dcl sojové omáčky,
3/4dcl vína saké nebo červeného dezertního vína
Postup přípravy:
Silně nahřátou velkou pánev zlehka vytřeme na plátky nakrájeným špekem. Poté vložíme část tenkých plátků roštěnce a rychle opečeme. Maso přeložíme na jinou pánev a opékáme další tenké plátky roštěnce. Poté postupně ve výpeku opékáme houby, pórek, čínské zelí, špenát a bambusové výhonky. Vše vždy opečeme a přiložíme k masu. Nakonec na pánev nalijeme směs sojové omáčky, vína, soli a cukru. Krátce zavaříme, nalijeme na směs masa a zeleniny a krátce podusíme a osolíme. Maso a zeleninu rozdělíme na mísu. Pomocí hůlek si bereme jednotlivá sousta. Jako přílohu podáváme rýži.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory