Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Sukiyaki
PříspěvekZaslal: Sley, čt červenec 02, 2009 6:33 am  
Geografický/národní původ: Japonsko
 
Vhodná houba: Shiitake, žampiony
Doporučená příloha: Rýže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
750 g roštěnce,
100 g špeku,
250 g čínského zelí,
250 g pórku,
250 g čerstvého špenátu,
1 lžíce škrobové moučky,
100 g hub (Shiitake nebo žampiony),
200 g bambusových výhonků,
sůl,
cukr,
3/4dcl sojové omáčky,
3/4dcl vína saké nebo červeného dezertního vína
 
Postup přípravy:
Silně nahřátou velkou pánev zlehka vytřeme na plátky nakrájeným špekem. Poté vložíme část tenkých plátků roštěnce a rychle opečeme. Maso přeložíme na jinou pánev a opékáme další tenké plátky roštěnce. Poté postupně ve výpeku opékáme houby, pórek, čínské zelí, špenát a bambusové výhonky. Vše vždy opečeme a přiložíme k masu. Nakonec na pánev nalijeme směs sojové omáčky, vína, soli a cukru. Krátce zavaříme, nalijeme na směs masa a zeleniny a krátce podusíme a osolíme. Maso a zeleninu rozdělíme na mísu. Pomocí hůlek si bereme jednotlivá sousta. Jako přílohu podáváme rýži.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol