Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
HelenaM
|
Zaslal: út červenec 07, 2009 9:52 am Předmět: Ryzec peprný |
|
|
Ahoj houbaři,
potřebuji opět poradit. Právě mi volal manžel a nadšeně sděloval, že kolem sebe vidí spousty krásných mladých ryzců peprných a že mi je přiveze domů. Recepty jsem prošla (pečení se slaninou, nakládání), ale dají se usušit a použit jako koření? Použila jsem je teprve jednou, a to do směsi na mléčné kvašení, a to se povedlo na výbornou. Chtěla bych proto zkusit něco jiného. Díky. _________________ HelenaM |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 5:52 am Předmět: |
|
|
Já jsem si je upravoval pouze s tou slaninou a byla to delikatesa. Co jsem četl, tak někdo je po usušení rozemele s ostatními druhy hub na pikantní houbový prášek, ale vyzkoušené to nemám. |
|
Návrat nahoru |
|
|
HelenaM
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 9:06 am Předmět: |
|
|
Dík za radu. Zkoušela jsem je ještě podle jednoho kamaráda (jeho dědeček pocházel z Východního Slovenska) - ten je prý osolil a pekl na plátu na kamnech. Na elektrickém sporáku to ale není ono. Tak jsem dala na pánev trošku oleje, nakrájela ryzce na plátky, osolila a zprudka osmahla. Na závěr jsem přidala kousíček másla (aby bylo do čeho namáček kousky chleba). Překvapilo mně, jak to bylo moc dobré - i ten výpek. Po palčivosti ani památky. Až budou další ryzce, udělám zas! _________________ HelenaM |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Jambig
|
Zaslal: ne září 27, 2009 9:01 pm Předmět: |
|
|
Taky jsem jeden vložila. Větší plodnice už bývají pálčivé celkem nepříjemně a mléko to krásně srazí
Ryzec peprný na slanině |
|
Návrat nahoru |
|
|
|