400 g listového těsta,
50 g anglické slaniny,
1 střední cibule,
200 g hub,
1 lžíce ostrého kečupu,
2 lžíce másla,
mletý bílý pepř,
1 - 2 žloutky,
drcený kmín
Postup přípravy:
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi osmažíme dozlatova. Očištěné houby nakrájíme na plátky a s kečupem a máslem přidáme k cibuli a slanině. Opepříme a za stálého míchání dusíme, až se tekutina odpaří. Listové těsto vyválíme na vále na sílu asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka nebo čtverce. Naplníme je částečně vychladlou směsí, okraje těsta navlhčíme a vidličkou je k sobě přimáčkneme. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládáme pirohy a potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme drceným kmínem, propíchneme vidličkou, aby při pečení unikala pára. Pečeme je asi 25 minut dozlatova.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory