400 g žampionů nakrájených na plátky,
125 g syrových oříšků kešu,
1 lžička soli,
půl lžičky bílého pepře,
1 lžíce rybí omáčky,
čtvrt šálku zeleninového vývaru,
3 stroužky česneku,
2 malé zelené chilli papričky,
3 lžíce rostlinného oleje,
2 lžíce škrobu rozpuštěného v 1 lžíci vody
Postup přípravy:
V malé misce smícháme sůl, bílý pepř, rybí omáčku a vývar. Předehřejeme wok nebo fritovací pánev na středně silném ohni, přilijeme olej a jen o malinko později nasypeme do oleje kešu oříšky, které rychle osmahneme do zlatohněda. Pak je rychle a pečlivě všechny z oleje vyjmeme a uložíme stranou. Do woku dáme česnek a chilli papričky, které jen krátce osmahneme (aby se rozvinula jejich vůně), přidáme žampiony a také je osmahneme během 1 až 2 minut. Přidáme směs vývaru s rybí omáčkou a směs uvedeme do varu. Až se to začne vařit, přidáme osmahnuté kešu oříšky, promícháme, zahustíme ve vodě rozmíchaným škrobem, ozdobíme zelenou cibulkou a můžeme podávat.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory