Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Kuře na houbách po čínsku
PříspěvekZaslal: Sley, st březen 29, 2006 10:35 am  
Geografický/národní původ: Čína
 
Vhodná houba: Směs sušených hub, čínské houby
Doporučená příloha: Rýže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
600 g kuřecího masa,
250 g čerstvých hub,
1 lžička soli,
půl lžičky glutasolu,
2 lžíce sójové omáčky,
4 lžíce vyškvařeného kuřecího sádla nebo rostlinného oleje,
2 lžíce vína na vaření nebo Cherry,
1 lžíce cukru,
jedna a půl lžičky škrobové moučky,
1 velká mladá zelená cibulka,
1 mrkev,
sterilovaný hrášek,
25 g nasekaného čerstvého zázvoru nebo půl lžičky mletého
 
Postup přípravy:
Namočte houby do horké vody a nechejte je nabobtnat a změknout, asi po půl hodině houby vyberte, několikrát opatrně properte a nechejte okapat od vody. Pokud použijete čínských hub, horkou vodu, ve které byly houby původně namočeny nevylévejte, ale nechejte usadit kal na dně a potom touto šťávou bez usazeného kalu přelijte důkladně proprané houby. Na přibližně 4 cm kostky nakrájejte kuřecí maso a vložte je do větší mísy či hrnce, jenž jsou vhodné pro dušení na paře. Nejlépe se hodí keramické, hliněné nebo železné. K masu přidejte změklé houby, v případě čínských hub i se šťávou, v případě obyčejných hub přidejte šálek čisté vody. K masovým kostkám a houbám sůl, glutasol, cukr, zalijte vínem na vaření nebo Cherry a sójovou omáčkou. Přidejte rozpuštěné kuřecí sádlo nebo stejné množství rostlinného oleje. Ve 2 pol. lžících vody rozmíchejte předepsané množství škrobové moučky a také tuto směs vlijte na maso s houbami. Nakonec na jemné plátky nakrájejte zázvor a na jemno nasekejte mladou zelenou cibulku, oboje nasypte do hrnce, či mísy, vše zamíchejte. Připravte si velký napařovací hrnec a nalijte na jeho dno vodu. Mísu s masem, houbami a ostatními ingrediencemi vložte na vhodný podstavec do napařovacího hrnce, hrnec uzavřete a na prudkém ohni nechejte intenzivně dusit asi 20-30 minut. Potom přidejte na plátky nakrájenou mrkev, krátce povařte, vyzkoušejte, zda je maso měkké. Když ano, vyberte z omáčky kousky cibule a zázvoru, přidejte hrášek, prohřejte a podávejte s rýží.
 Kuře na houbách po čínsku.jpg
Kuře na houbách po čínsku.jpg
 35.53 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol