4 řízečky nakrájené proti vláknu z kuřecích prsou (může být i z krůty),
2 lžíce másla,
3 lžíce olivového oleje, 300 g různých hub očištěných a nakrájených,
1 šalotka posekaná,
170 ml sektu,
4 lžíce neušlehané šlehačky,
3 lžíce mouky ochucené solí a pepřem,
2 lžíce posekané petrželky
Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje. Za stálého míchání osmažíme houby, až pustí svou vodu. Když jsou téměř měkké, přidáme šalotku a pokračujeme ve smažení další dvě minuty. Přilijeme 125 ml sektu a odstraníme všechny kousky připečené ke dnu pánve. Přidáme šlehačku, přivedeme do varu a odstavíme. Na čisté pánvi rozehřejeme zbytek másla a oleje. Řízečky lehce naklepané mezi voskovým papírem obalíme v ochucené mouce, vložíme je na pánev a smažíme je po 1 minutu na každé straně. Vyjmeme je z pánve, na pánev nalijeme zbytek sektu a znovu sejmeme jakýkoliv přípek. Přidáme houby, řízečky a jakoukoliv šťávu, jakou pustily. Povaříme řízečky v omáčce asi po 2 min., jenom aby se v ni obalily. Je-li nutné, dochutíme a posypeme petrželkou.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory