|
|
|
Domov Amatérských Mykologů
|
|
|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
witch
Založen: 17.10.2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
Zaslal: út únor 27, 2007 2:44 pm Předmět: Jidasovo ucho |
|
|
po tydnu destu se tu doslova premnozila usiska.. a ja jdu za vami pro radu, jestli nemate nekdo recept nebo zkusenost s nejakou jinou technikou konzervace jidasovych usi, nez suseni..
mam uz skoro 4 zavarovacky susenych, coz je dost na sto let dopredu :O).. ale chtela bych zkusit neco noveho..
napadl me mrazak, sice jsem usi doted jen susila, ale jiste neni problem je mrazit..
ale radeji bych se nechala inspirovat necim novym.. nejaky salatek (zelny nebo tak)? calamada? zkousel nekdo nejaky nalev a zavarit s necim? nebo naopak nejake negativni zkusenosti s experimentovanim s usiskem?
diky! _________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
Založen: 8.11.2005 Příspěvky: 2312 Bydliště: Chomutov
|
Zaslal: st únor 28, 2007 11:34 am Předmět: |
|
|
Mrazák je jistě správný nápad, co jsem si všimnul, tak uši se přidávají do mražených asijských zeleninových směsí, takže je to vlastně "potravinářsky profesionální" metoda pro jejich konzervaci. I když se při tom používá rychlé hluboké zmrazení aby se zelenina během zmražování nepoškodila, uším je to asi šuma fuk, ty snesou všechno. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po květen 14, 2007 1:17 pm Předmět: |
|
|
Sušení je pro ušiska nejlepší !!! Jinak co do konzumace mne nic moc konkrétního nenapadá, ale pokud jich máš fakt hodně, tak zkus zaexperimentovat ... onehdá jsem jich hodně (drobně posekaných) přidal do takového mletého masa a zapekl s bramborem bylo to vcelku fajn, ale asi nebylo to nic zajímavého. To co však bylo zajímavé, byla konzistence či celkový vzhled ... zkusil bych je ve velkém množství smíchat s mletým masem a zkusit něco na způsob prejtu ... možná je to dobrý směr ... experiment napoví |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivana
Založen: 4.12.2009 Příspěvky: 14 Bydliště: Brno
|
Zaslal: so září 04, 2010 4:27 pm Předmět: Sterilovaná směs |
|
|
Zkoušela jsem přidat předvařené uši do zeleninové směsi (papriky, cibule, mrkev, celer apod.) nálev Deko, sterilovat. Záleží na velikosti kousků, ale byly vždy tužší než zelenina. Dá se to, ale nepřišlo mi to zase nijak zvlášť úžasné. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.
Správce stránek - Site Admin: BoLuBol
|