Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Jidasovo ucho
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Hledám recept na...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
witch



Založen: 17.10.2006
Příspěvky: 464
Bydliště: okres Benešov

PříspěvekZaslal: út únor 27, 2007 2:44 pm    Předmět: Jidasovo ucho Citovat

po tydnu destu se tu doslova premnozila usiska.. a ja jdu za vami pro radu, jestli nemate nekdo recept nebo zkusenost s nejakou jinou technikou konzervace jidasovych usi, nez suseni.. Question Question
mam uz skoro 4 zavarovacky susenych, coz je dost na sto let dopredu :O).. ale chtela bych zkusit neco noveho..

napadl me mrazak, sice jsem usi doted jen susila, ale jiste neni problem je mrazit..
ale radeji bych se nechala inspirovat necim novym.. nejaky salatek (zelny nebo tak)? calamada? zkousel nekdo nejaky nalev a zavarit s necim? nebo naopak nejake negativni zkusenosti s experimentovanim s usiskem?

diky!

_________________
witch mish <:3~
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lupo
Site Admin


Založen: 8.11.2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: st únor 28, 2007 11:34 am    Předmět: Citovat

Mrazák je jistě správný nápad, co jsem si všimnul, tak uši se přidávají do mražených asijských zeleninových směsí, takže je to vlastně "potravinářsky profesionální" metoda pro jejich konzervaci. I když se při tom používá rychlé hluboké zmrazení aby se zelenina během zmražování nepoškodila, uším je to asi šuma fuk, ty snesou všechno.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin


Založen: 4.11.2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 1:17 pm    Předmět: Citovat

Sušení je pro ušiska nejlepší !!! Jinak co do konzumace mne nic moc konkrétního nenapadá, ale pokud jich máš fakt hodně, tak zkus zaexperimentovat ... onehdá jsem jich hodně (drobně posekaných) přidal do takového mletého masa a zapekl s bramborem bylo to vcelku fajn, ale asi nebylo to nic zajímavého. To co však bylo zajímavé, byla konzistence či celkový vzhled ... zkusil bych je ve velkém množství smíchat s mletým masem a zkusit něco na způsob prejtu ... možná je to dobrý směr ... experiment napoví Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivana



Založen: 4.12.2009
Příspěvky: 14
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so září 04, 2010 4:27 pm    Předmět: Sterilovaná směs Citovat

Zkoušela jsem přidat předvařené uši do zeleninové směsi (papriky, cibule, mrkev, celer apod.) nálev Deko, sterilovat. Záleží na velikosti kousků, ale byly vždy tužší než zelenina. Dá se to, ale nepřišlo mi to zase nijak zvlášť úžasné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Hledám recept na... Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol