ucho
3/4 kg cukru
pomerančová kůra
droždí velikosti lískového oříšku
Postup přípravy:
(Pouze pro znalce)
Láhev 3,5 l naplníme do necelé třetiny uchem (jiné houby ne!), zasypeme cukrem, přidáme pár kouslů pomerančové kůry a zalijeme vřelou vodou. Po vychladnutí přidáme droždí. Po 4-5 týdnech stáčíme.
Zdroj: Antonín Hemerka: Houbový jídelníček z Choceňska ISBN 80-9024
Zaslal: Ivana, út září 07, 2010 12:42 pm
Tohle je taková kuriozitka, jednou když byla hojnost uch tak jsme to zkoušeli. Podle mé chuti to je opravdu pro silné povahy anebo velmi zapálené houbové nadšence. Ani opít se tím nedá, je to tak na jednu malou skleničku, jednou za dlouho. Ale pohostíte tím mnoho návštěv.
Na druhou stranu bych nechtěla nikoho odradit, někomu to chutnat může, lidské chutě jsou velmi rozdílné.
Admina prosím o smazání ankety, jedná se o klasickou chybu nového člena který něco objevil a nadšeně začne psát aniž se rozkouká. Za svůj poklesek se tímto omlouvám.
Zaslal: Sley, út září 07, 2010 12:43 pm
Anketa smazána
Jak to - přibližně - chutná?
Jak to chutná
Zaslal: Ivana, čt září 16, 2010 7:34 pm
Houbově a alkoholicky, což mě osobně přijde jako velmi nesouladná kombinace.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory