Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mirek Vondráček
|
Zaslal: út duben 18, 2006 6:55 am Předmět: Holubinky - Loupat ano či ne |
|
|
Ahojte všichni, za chvíli začnou i holubinky a já bych se rád zeptal zkušenějších, jak je to s loupáním klobouků. Někdo tvrdí ano vždycky, někdo zas jen u některých?! Můžete poradit? Díky Mirek |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jiří Véle Čestný člen
|
Zaslal: út duben 18, 2006 10:18 am Předmět: |
|
|
Můj osobní názor : vyjma klouzků , vatovce a slizáků neloupu nic mírná palčivost u holubinek odejde s tepelnou úpravou a nebo přidá na pikantnosti jídla (hodně pálivé nebrat!!!) . Oloupáním se nic neřeší , ale proti gustu ..... _________________ Jirka Véle |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: út duben 18, 2006 10:31 am Předmět: |
|
|
Já je loupu, ale nijak se s tím nepářu. Celá holubinka stejně oloupat nejde, stačí jenom okraje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
|
Zaslal: st duben 19, 2006 6:06 am Předmět: |
|
|
Kraken napsal: |
Celá holubinka stejně oloupat nejde, stačí jenom okraje. |
Naprostý souhlas, dělám to stejně. Pokud jde navíc o druhy se suchým (rozuměj neslizkým) kloboukem, tak ty kolikrát neloupu vůbec. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: st duben 19, 2006 6:33 am Předmět: |
|
|
Jiří Véle napsal: |
Můj osobní názor : vyjma klouzků , vatovce a slizáků neloupu nic mírná palčivost u holubinek odejde s tepelnou úpravou a nebo přidá na pikantnosti jídla (hodně pálivé nebrat!!!) . Oloupáním se nic neřeší , ale proti gustu ..... |
Naprosto souhlasim - myslim že loupat holubinky je škoda. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
|
Zaslal: st duben 19, 2006 3:50 pm Předmět: |
|
|
Sley napsal: |
Naprostý souhlas, dělám to stejně. Pokud jde navíc o druhy se suchým (rozuměj neslizkým) kloboukem, tak ty kolikrát neloupu vůbec. |
Naprostý souhlas s naprostým souhlasem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Chochel Čestný člen
Založen: 9.11.2005 Příspěvky: 108 Bydliště: Děčín, Malá Veleň, Ostrov nad Ohří
|
Zaslal: po duben 24, 2006 8:33 am Předmět: |
|
|
Martin Kříž napsal: |
Sley napsal: |
Naprostý souhlas s naprostým souhlasem. |
Ha, ha ha, je to sice zbytečná odpověď, páč s tím taky souhlasím, ale líbí se mi, jak se to vrství Takže: Naprostý souhlas s naprostým souhlasem s naprostým souhlasem! _________________ Martin Chochel |
|
Návrat nahoru |
|
|
Igor Hnízdo
|
Zaslal: ne září 12, 2010 3:32 pm Předmět: |
|
|
Loupat holubinky? Tak to mě nenapadlo. To jde? Dyď by z nich nic nezbylo Oni jsou už tak křehké, že jsem rád, když se mi povede donést zachovalý klobouk. Mi to připadá zbytečné a proto neloupu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 8.7.2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: ne září 12, 2010 5:57 pm Předmět: |
|
|
4ever napsal: |
Loupat holubinky? Tak to mě nenapadlo. To jde? Dyď by z nich nic nezbylo Oni jsou už tak křehké, že jsem rád, když se mi povede donést zachovalý klobouk. Mi to připadá zbytečné a proto neloupu. |
No holubinky částečně loupat jdou a není to až tak velká ztráta, protože ta slupka je hodně tenká. Schválně si to zkus. Každopádně většinou jdou sloupnout třeba jen do poloviny klobouku nebo ještě míň (jak už tu zaznělo), takže jsem taky toho názoru - neloupat |
|
Návrat nahoru |
|
|
Igor Hnízdo
|
Zaslal: ne září 12, 2010 7:15 pm Předmět: |
|
|
Já právě hlavně nechápu proč vlastně loupat? Mě stačí omýt, okořenit a hodit na tuk (osmažit nebo upéct). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|