20 dkg různé zeleniny,
10 dkg čerstvých hub,
1 cibule,
světlá jíška z 50g másla a 40g hladké mouky,
smetana,
kmín,
sůl, pepř
Postup přípravy:
Očištěné a omyté houby pokrájíme a dáme vařit společně se zeleninou, s celou cibulí, solí a kmínem. Když houby a zelenina změknou, vyjmeme cibuli, vývar zahustíme připravenou jíškou a povaříme ještě 10 minut. Polévku odstavíme z ohně, opatrně do ní za stálého míchání vlijeme smetanu a již nevaříme. Hotovou polévku ochutíme octem, případně dosolíme.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory