Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin
|
Zaslal: pá září 01, 2006 2:09 pm Předmět: Ryzec smrkový |
|
|
Zkoušel jsem je včera jen tak podusit a osmažit na cibulce a oleji ... no, bylo to dobré, ale vlastně jsem nijak nepostřehl že jím ryzce. Je nějaký recept, který nechá ryze vyniknouti ryzcovosti tohoto ryzce? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jambig
|
Zaslal: čt září 16, 2010 11:00 pm Předmět: |
|
|
Jestli máš možnost ho hodit na obyčejnou plotnu posypant solí a kmínem a jen tak nasucho opéct ... neskutečná dobrota
Protože plotnu už dnes lidi nemají ani mnohdy na chalupě, tak lze dělat venku na ohýnku - vhodit na nějaký plech nebo starou plotnu z pece.
Vynikající jsou tak i holubinky |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: pá září 24, 2010 1:22 pm Předmět: |
|
|
Když jsem byl uoplně malý bzuk, viděl jsem na Slovensku svého dědu takto baštit nějaké ryzce a nějaké holubinky. Pamatuji jen, že to neskutečně krásně vonělo i chutnalo.
Myslím, že zkusím-li na plynový sporák položit nějaký ten plát železa, mohlo by to fungovat jako plotna. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 8.7.2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: pá září 24, 2010 6:16 pm Předmět: |
|
|
citace: |
Myslím, že zkusím-li na plynový sporák položit nějaký ten plát železa, mohlo by to fungovat jako plotna. |
No já už to zkoušel. Ne sice na plynovém sporáku, ale na sklokeramické desce. Ten plát železa tam dobře přiléhal, teplo se rozvádělo asi dost rovnoměrně a byla to opravdu skvělá náhrada obyč plotny |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jambig
|
Zaslal: pá září 24, 2010 11:42 pm Předmět: |
|
|
Bob napsal: |
Když jsem byl uoplně malý bzuk, viděl jsem na Slovensku svého dědu takto baštit nějaké ryzce a nějaké holubinky. Pamatuji jen, že to neskutečně krásně vonělo i chutnalo.
No proč ne, já tak na plyňáku na litinové plotýnce opékala holubinky - pěkně celý klobouček - lupeny prosolit, troškou kmínu prohodit .. a pokud pamatuju, tak děda na horách to ještě drobet zatížil hrncem a vznikly báječné placičky
Kdo má rád pravé "blašáky", tak si musí umět poradit |
|
Návrat nahoru |
|
|
|