Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Ryzec smrkový
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Hledám recept na...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin


Založen: 4.11.2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 2:09 pm    Předmět: Ryzec smrkový Citovat

Zkoušel jsem je včera jen tak podusit a osmažit na cibulce a oleji ... no, bylo to dobré, ale vlastně jsem nijak nepostřehl že jím ryzce. Je nějaký recept, který nechá ryze vyniknouti ryzcovosti tohoto ryzce?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jambig



Založen: 22.3.2008
Příspěvky: 214
Bydliště: Frýdek

PříspěvekZaslal: čt září 16, 2010 11:00 pm    Předmět: Citovat

Jestli máš možnost ho hodit na obyčejnou plotnu posypant solí a kmínem a jen tak nasucho opéct ... neskutečná dobrota Smile
Protože plotnu už dnes lidi nemají ani mnohdy na chalupě, tak lze dělat venku na ohýnku - vhodit na nějaký plech nebo starou plotnu z pece.
Vynikající jsou tak i holubinky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin


Založen: 4.11.2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: pá září 24, 2010 1:22 pm    Předmět: Citovat

Když jsem byl uoplně malý bzuk, viděl jsem na Slovensku svého dědu takto baštit nějaké ryzce a nějaké holubinky. Pamatuji jen, že to neskutečně krásně vonělo i chutnalo.

Myslím, že zkusím-li na plynový sporák položit nějaký ten plát železa, mohlo by to fungovat jako plotna.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Roman Manak



Založen: 8.7.2009
Příspěvky: 1379
Bydliště: Veselí nad Moravou

PříspěvekZaslal: pá září 24, 2010 6:16 pm    Předmět: Citovat

citace:
Myslím, že zkusím-li na plynový sporák položit nějaký ten plát železa, mohlo by to fungovat jako plotna.


No já už to zkoušel. Ne sice na plynovém sporáku, ale na sklokeramické desce. Ten plát železa tam dobře přiléhal, teplo se rozvádělo asi dost rovnoměrně a byla to opravdu skvělá náhrada obyč plotny
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jambig



Založen: 22.3.2008
Příspěvky: 214
Bydliště: Frýdek

PříspěvekZaslal: pá září 24, 2010 11:42 pm    Předmět: Citovat

Bob napsal:
Když jsem byl uoplně malý bzuk, viděl jsem na Slovensku svého dědu takto baštit nějaké ryzce a nějaké holubinky. Pamatuji jen, že to neskutečně krásně vonělo i chutnalo.

Myslím, že zkusím-li na plynový sporák položit nějaký ten plát železa, mohlo by to fungovat jako plotna.



No proč ne, já tak na plyňáku na litinové plotýnce opékala holubinky - pěkně celý klobouček - lupeny prosolit, troškou kmínu prohodit .. a pokud pamatuju, tak děda na horách to ještě drobet zatížil hrncem a vznikly báječné placičky Smile
Kdo má rád pravé "blašáky", tak si musí umět poradit Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Hledám recept na... Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol