500 g václavek,
150 ml smetany na vaření,
100 g másla,
1 kostka masoxu,
1 lžíce mleté sladké papriky,
2 polévkové lžíce hladké mouky,
citrónová šťáva,
špetkau cukru,
sůl
Postup přípravy:
Václavky očistíme, nakrájíme, propláchneme, dáme do hrnce s vařící vodou a 1 minutu povaříme. Nalejeme do sítka a ještě jednou propláchneme. Máslo rozpustíme přidáme papriku, krátce orestujeme, zalejeme asi 300 ml vody a přidáme propláchnuté václavky. Přidáme bujón, mírně osolíme, přikryjeme a dusíme 20 minut, během dušení doléváme vypařenou vodu. Po změknutí hub přilejeme vodu-asi 1300 ml, povaříme, přidáme smetanu a zahustíme moukou nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a dosolíme. Podáváme s chlebem.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory