Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Václavky na smetaně
PříspěvekZaslal: Sley, ne září 26, 2010 8:04 pm  
Vhodná houba: Václavky
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
500 g václavek,
150 ml smetany na vaření,
100 g másla,
1 kostka masoxu,
1 lžíce mleté sladké papriky,
2 polévkové lžíce hladké mouky,
citrónová šťáva,
špetkau cukru,
sůl
 
Postup přípravy:
Václavky očistíme, nakrájíme, propláchneme, dáme do hrnce s vařící vodou a 1 minutu povaříme. Nalejeme do sítka a ještě jednou propláchneme. Máslo rozpustíme přidáme papriku, krátce orestujeme, zalejeme asi 300 ml vody a přidáme propláchnuté václavky. Přidáme bujón, mírně osolíme, přikryjeme a dusíme 20 minut, během dušení doléváme vypařenou vodu. Po změknutí hub přilejeme vodu-asi 1300 ml, povaříme, přidáme smetanu a zahustíme moukou nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a dosolíme. Podáváme s chlebem.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol