500 g libového bůčku, 500 g lišek, 1 větší cibule, 1 kostka bujónu, koření dle chuti, olej, voda, mouka
Postup přípravy:
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme proužky (kostky) masa a zprudka je osmahneme. Když je maso zatáhne, přidáme lišky. Nekrájet moc na drobno, dušením se o dost zmenší. Po odpaření vody z lišek přidáme bujón a koření. Já použil masox a zahradní směs bylinek. Masox je dostatečně slaný, proto jsem nepoužil sůl. Poté se vše zaleje vodou, aby hladina byla zároveň s masem a houbami. Pod pokličkou se dusí, až maso změkne a v případě potřeby se doplní odpařená voda. Po dvou hodinách se maso úplně rozpadalo. Nakonec se na zahuštění v hrnečku studené vody rozkvedlají asi dvě vrchovaté lžíce hladké mouky, naleje se to do omáčky a nechá přejít varem. Labužníci si mohou omáčku zjemnit trochou smetany.
Zdroj: Vlastní recept
DSC09541.JPG
81.21 kB
Na fotku jsem si vzpoměl, až když už skoro nic nezbylo...
Zaslal: HelenaM, út červenec 26, 2011 7:12 pm
Recept jsem nezkoušela, ale dovedu si ho živě představit - je určitě patřičně "jedlý" Určitě ho o víkendu vyzkouším, právě i na Táborsku začaly růst houby
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory