Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Omáčky
Bešamelová omáčka z růžovek
PříspěvekZaslal: Sley, čt březen 30, 2006 6:16 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Muchomůrka růžovka
Doporučená příloha: Houskový knedlík, těstoviny, vařené brambory
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
40 dkg muchomůrek růžovek,
10 dkg cibule,
2 dkg hladké mouky,
2 dl mléka,
2 dl šlehačky,
8 dkg másla,
8 dkg eidamského sýra,
sůl,
mletý bílý pepř,
jemně mletý muškátový oříšek,
citrónová šťáva
 
Postup přípravy:
Ze 4 dkg másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme vlažné mléko, našleháme a asi 20 minut vaříme. Ke konci varu bešamel zjemníme šlehačkou a ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Omyté růžovky nahrubo pokrájíme, lehce posolíme, poprášíme špetkou muškátového oříšku a opečeme s drobně nakrájenou cibulí na druhé polovině másla. Zalijeme připravenou omáčkou a krátce povaříme. Při podávání posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme plátkem citrónu.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Omáčky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol