Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Srnčí na víně
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
umelec



Založen: 10.11.2005
Příspěvky: 67
Bydliště: PRAHA

PříspěvekZaslal: st duben 12, 2006 11:29 am    Předmět: Srnčí na víně Citovat

Srnčí na víně

Vezmeme 750 gr. vepřového masa, sůl, kmín, 50 gr. sádla a vývar z kostí.

Vepřovou pečeni omyjeme, odsekneme z ní kosti, které rozsekáme na kousky a odložíme

Maso osolíme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme sádlo, odřezky z masa a rozsekané kosti, na ně položíme připravené maso (hřbetem dolů), a za občasného podlévání vlastní šťávou a podle potřeby i vývarem, je pečeme v troubě. Po každé straně ¾ až hodinu. Celkem tedy pečení trvá 1,5, až 2 hodiny.

Upečené maso vyjmeme, ze šťávy sebereme větší část tuku, ke šťávě přilijeme trochu vývaru, osolíme, povaříme a procedíme.

Hotovou pečeni nakrájíme na porce, upravíme na nahřátý talíř, částí šťávy přelijeme a zbylou podáváme v omáčníku.

Sebraný tuk ze šťávy můžeme použít na chléb, k opékání, či ke smažení brambor.

Příloha: Vařené brambory, houskové, či bramborové knedlíky a dušené zelí.

Podáváme jako hlavní chod pro šest osob. Úprava trvá cca 2 hodiny

Dobrou chuť! převzato z webu
--------------------------------------------------------------------------------

Kraken
Čtu to pořád dokola a jsem z toho jelen! Chybí mi tu tři ingredience: houby, srnčí a víno! No co, jdu si nalít skleničku.
--------------------------------------------------------------------------------

umelec
autoři jsou tady to vše vysvětluje http://www.ivankukamarade.cz/jak-jsme-startovali-novy-web.html
--------------------------------------------------------------------------------
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol