Libová vepřová pečeně nebo kýta,
20 - 30 dkg májovek,
sádlo nebo olej,
1 větší cibule,
drcený kmín,
kořenící směs na vepřovou pečeni,
sladká paprika, pepř, nové koření mleté, sůl,
kyselá smetana,
hladká mouka
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme a necháme zpěnit na sádle. Očištěné májovky nadrobno nakrájíme, přidáme k cibuli, a společně krátce osmahneme. Maso osolíme, opepříme a prudce osmažíme ze všech stran na směsi cibule a hub. Přitom dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila. Maso vyjmeme a do směsi přidáme papriku, špetku nového koření a trochu drceného kmínu (používáme-li kořenící směs, solíme méně, neboť směs již obvykle obsahuje sůl) a zamícháme. Maso vložíme zpět, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vzniklou omáčku necháme trochu vysmahnout, nesmí však zhnědnout. Smetanu rozkvedláme s hladkou moukou a trochou vody, vlijeme do omáčky a krátce povaříme, až omáčka zhoustne. Maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do omáčky. Podáváme s knedlíkem.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory