směs hub (nejlépe lišky,suchohřiby,mladé babky a holubinky namodralé),
cibule,
drcený kmím,
sůl, pepř,
koření na steak,
sladké paprika,
chilli omáčka s česnekem,
sojová omáčka,
worcestrová omáčka,
1 vejce
Postup přípravy:
Jednu středně velkou cibuli nakrájíme asi jako do guláše a dáme na menším množství oleje zesklovatět, přidáme 1/2 kg hub nasekaných na tu samou velikost jako jsme dělali cibuli. Asi 20 min. dusíme a podléváme vodou a často mícháme. Možno dusit i déle. Těsně před odpařením vody přidáme jedno vajíčko a prudce mícháme, aby se dobře spojilo s houbami. Hustotu pokrmu je nutno odhadnout tak, aby se dal mazat na chleba. Nakonec přidáme ostatní ingredience včetně na drobno nasekané druhé půlky syrové cibule. Pro labužníky možno použít druhou variantu se syrovým vejcem, které nepřidáváme do smaženice, ale vmícháme jej až do studeného pokrmu jak u klasického tataráku (v tomto případě pouze žloutek). Množství koření neuvádím, nutno doladit podle své chuti, protože i míchání tataráku je jistý obřad a každý to dělá jinak. Podává se to jak jinak, než na topince.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory