750 g hřibů,
350 g pórku (pouze bílá část),
200 g cibule,
2 stroužky česneku,
2 stonky řapíkatého celeru na drobno nakrájené,
100 g sádla,
sůl, pepř, vegeta
3 l vývaru (kuřecí, zeleninový)
500 ml kysané smetany
Na ozdobu:
6 pórků (pouze bílá část),
200 g celeru,
1 lžíce sádla,
zelená perželka
Postup přípravy:
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou zeleninu a nohy z hub, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pomalu vaříme 30 min. a potom přidáme smetanu. Rozmixujeme vše v mixéru, propasírujeme, dochutíme a udržujeme v teple.
Ozdoba:
Na jemno nakrájíme pórek, celer a zbylé hlavy hřibů. Vše orestujeme na sádle. Do středu hlubokých talířů naskládáme na hromádku pórek s celerem a na ně plátky hřibů s petrželkou. Vše zalijeme polévkovým krémem a podáváme horké.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory