4-6 silnějších kotlet,
1 červená cibule (nebo šalotka),
2 vejce,
100 g tvrdého sýra typu Madeland,
200 g čerstvých hub tužší konzistence,
1 dunajská klobása,
0,5 litru kvalitního bílého vína,
máslo,
smetana,
sůl,
pepř
Postup přípravy:
Nejprve si na másle orestujeme houby a cibulku, po chvíli k nim přidáme nadrobno nakrájenou klobásu a po krátkém osmahnutí zalejeme asi 1dcl bílého vína. Tuto směs zalejeme vejci s nastrouhaným sýrem a na mírném ohni ještě chvíli doděláme až dojde ke zhoustnutí a dle chuti lehce dosolíme. Touto směsí naplníme kotlety, které jsme předem nařízly.Kotlety opepříme a z obou stran prudce opečeme a podlejeme zbytkem vína a necháme dusit cca 20-30 minut. Poté kotlety vyjmeme, omáčku zredukujeme a zjemníme kouskem másla a smetanou. V případě potřeby lehce osolíme. Vynikající přílohou je zapečená bramborová kaše do níž jsme na drobno nakrájeli kompotovanou broskev nebo hrušku.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory