Hlavičky hub,
200 g špekáčků,
500 g vykostěné krkovice,
200 g slaniny,
2 cibule,
3 větší papriky,
olej,
pepř,
sůl,
hořčice,
chilli,
mletá paprika,
láhev piva,
alobal
Postup přípravy:
Den předem pokrájíme krkovici na plátky, které naklepeme, aby byly co největší, potřeme olejem, položíme na ně kolečka cibule a vrstvíme na sebe. Dáme uležet do chladničky.
Druhý den nakrájíme na kolečka špekáčky, cibuli, na plátky slaninu a papriku. Vyjmeme maso z chladničky, použitou cibuli dáme pryč. Na plátek masa dáme klobouček houby, kolečko cibule, špekáčku, plátek slaniny a papriky. Poté plátek svineme (uděláme kapsu) a napíchneme na rožeň. Pak na rožeň napíchneme kolečko cibule a špekáčku, plátek slaniny a papriky a klobouček houby. Přidáme další ?kapsu? a celý postup opakujeme, až máme rožeň plný. Rožeň s masem zavineme do alobalu (ideální jsou dvě vrstvy), ovineme drátkem a rožníme nad dřevěným uhlím asi 30 ? 40 minut.
Mezitím si z oleje, chilli, mleté papriky, soli a pepře připravíme řídkou směs (dle chuti můžeme dát i jiné koření).
Po 30 - 40 minutách sundáme rožeň, opatrně z něho sundáme alobal a dáme opět rožnit, přičemž maso potíráme připravenou směsí. Nyní přijde na řadu láhev piva, kterým poléváme maso, pokud nám vyšlehnou plameny, které vznítí kapající olej. Rožníme až jsou kapsy opečené dozlatova.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory