Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Ragú z chorošovce se smetanovou omáčkou ze sherry
PříspěvekZaslal: Ivo, út květen 16, 2006 12:14 pm  
Počet porcí: 4
Vhodná houba: Chorošovec sírový (Sírovec žlutooranžový)
Doporučená příloha: Nudle, listové těsto
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
máslo 40 g (4 lžíce),
nakrájená šalotka 1ks nebo 1 malá cibule,
pokrájený řapík celeru 1 ks,
oloupaná a na plátky nakrájená střední mrkev 1/2ks,
očištěný a na plátky nakrájený chorošovec 350 g,
hladká mouka 50 g (5 lžic),
drůbeží nebo zeleninový vývar 450 ml,
sherrý 75 ml (5 lžic),
pokrájený čerstvý estragon 30 ml (2 lžíce),
smetana na šlehání 75 ml (5 lžic),
citronová šťáva 30 ml (2 lžíce),
celerová sůl,
cayenský pepř
 
Postup přípravy:
Tento pokrm se obejde bez masa, protože chuť, aroma i konzistence chorošovce sírového (Laetiporus sulphureus) tolik připomíná kuřecí maso, že ho může nahradit. Je jisté, že tento pokrm nalezne uznání jak u jedlíků masa, tak u vegetariánů.

1. Máslo rozpustíme ve velké hluboké pánvi nebo ohnivzdorné zapékací míse, přidáme šalotku nebo cibuli, celer a mrkev a pomalu smažíme, aby změkly, ale neztratily barvu.

2. Přidáme chorošovec a necháme ho vstřebat veškerou šťávu z pánve, pak 3-4 min vaříme. Vmícháme mouku a stáhneme z plotny.

3. Postupně přiléváme vývar tak, aby se mouka rozpustila. Zvolna, za stálého míchání ohříváme, pak přidáme sherry a estragon a vaříme ještě 6-8 min.

4. Těsně před podáváním vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a podle chuti okořeníme celerovou solí a špetkou cayenského pepře. Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle nebo se sýrovými těstovinami.

Kuchař radí: místo nudlí můžeme tento pokrm vyzkoušet zapečený v těstě. Přikryjeme jej křehkým nebo listovým těstem a zapečeme 45-50 min v troubě při 190°C / plyn 5.
 
Zdroj: Peter Jordan a Steven Wheeler - Velká kniha o houbách
 Ragů z chorošovce.jpg
Ragů z chorošovce.jpg
 29.24 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol